Kapalı Burun Estetiği

Kapalı burun estetiği, Rinoplasti teknikleri içerisinde en çok bilinenler arasındadır.  Bu kapsamda kapalı şekilde yapılan cerrahi işlemlerde, tüm kesiler burun deliklerinin içinde yer alır. Kolumella adı verilen delikler arasındaki yapıda, iz kesi bulunmaz.

Özellikle son yıllarda sıkça kullanılan yöntemlerden biri olan bu işlemlerde, açık ameliyatların aksine burun derisi ve burun içinde yer alan yumuşak dokuların açılmasına gerek bulunmaz. Dolayısıyla teknikle beraber cilt ve yumuşak doku daha az hasar almaktadır. Böylece iyileşme süreci de daha kısa sürmektedir.

Bu avantajlarının yanı sıra ameliyat ardından, ameliyat olmamış gibi bir görüntü sağlamak mümkündür. Dolayısıyla en iyi sonuçları almanıza yardımcı olur.

Kapalı Burun Estetiği Hangi Durumlarda Uygulanır?

Kapalı burun estetiği kimlere yapılır için geniş bir cevap verilebilir. Ana hatları ile uygulanabileceği durumlar aşağıda olduğu gibidir;

  1. Burun içinde et yer alması
  2. Burun ucunun düşük olması
  3. Burun ucunun deforme olması
  4. Burnun çöküntülü ya da eğri olması
  5. Burnun kemerli olması
  6. Burnun yüz yapısına göre büyük veya küçük olması

Burun estetiği ile beraber, nefes tıkanıklığı sorunları da ortadan kaldırılır. Ancak ameliyat işlemine geçmeden önce hasta detaylı bir şekilde muayene edilmekte, bir takım testler gerçekleştirilmektedir. Eğer bir sorun bulunmuyorsa ameliyat için gün verilmektedir.

Kapalı Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Kapalı burun estetiği kapsamında operasyon, dar bir tünelde gerçekleştirilmektedir. Burun ilk olarak 8 farklı açıdan fotoğraflandırılarak, doktor tarafından incelemeye alınır. Ardından hastanın istekleri ve arzuları öğrenilerek operasyona karar verilebilir.

Bu kapsamda burun köprüsüne müdahale yapılabilmekte, burun ucu kaldırılabilmekte, burun delikleri asimetrisi değiştirilebilmektedir. Lakin burun kemik yapısı değişmeden kalmaktadır.

İşlemler sırasında burun tümsekleri için cerrahi çekiç ya da keski yerine özel aletlerden faydalanılmaktadır. Septumun sağ ve sol yanları boyuna kesilerek, burnun üst kısmında iki yatay kesi gerçekleştirilir. Üst kısımlar da uzunlamasına kesiyle bölünür.

Daha önce çıkarılan kemik greftleri ise septum üzerindeki kesiklere uygulanır. Şeklin oturması için yatay greft dikişle sabitlenir. Dar silikon kanallar da burun içine yerleştirilmektedir.

Kapalı Burun Estetiği Ameliyatı Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapalı burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler, işlemlerin en iyi sonucu vermesi açısından oldukça önemlidir. Bu açıdan hastalara, ilk iki gün süresince biraz yüksekte, baş yukarıda yatması tavsiye edilmektedir. Böylece yüzün morarması ve şişmesi engellenebilir. Ayrıca kan da başa daha az ulaşabilir.

Aynı şekilde ilk iki gün buz tedavisi de uygulanabilir. Bu süre boyunca sağa ya da sola yatılmamalı; gözlük kullanılıyorsa 4 ile 6 hafta takılmamalıdır. Bantların da 7-8 gün süresince ıslanmamasına özen gösterilmelidir.

Termoplastik split alınınca iki günlük bir bant yapıştırılır. Bu süre dolunca hasta bantları duş sırasında kendi almaktadır. Nose Doc Clinic uzman hekimleri ile kapalı burun estetiğine istediğiniz görünümleri sunmaktadır